Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: broccoli-kaasbrood met knoflook (lekker bij de borrel!)

Kun jij een lekker kaasbrood of knoflookbrood ook niet weerstaan? Dit broccoli-kaasbrood heeft alle lekkere eigenschappen van beide broden, maar met een grote twist. Dit brood maak je namelijk van… broccoli! Zo kom je wel aan je vitaminen.

Dit broccoli-kaasbrood draai je razendsnel in elkaar. Wij gebruiken broccolirijst. Die kun je kant-en-klaar kopen in de meeste grote supermarkten, maar je kunt ‘m ook zelf maken. Gewoon heel fijn snijden of lekker hakken in de keukenmachine.

We vonden dit leuke recept op de website Delish.

Makkelijk broccoli-kaasbrood recept

Zo maak je dit broccoli-kaasbrood

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de broccolirijst een minuutje in de magnetron en wring ‘m daarna uit in wat keukenpapier of een schone theedoek, om overtollig vocht kwijt te raken. Dit hoef je overigens niet te doen met kant-en-klare broccolirijst: die is wat droger.

Meng de broccolirijst in een grote kom met de knoflook, 100 gram van de geraspte Mozzarella (de rest bewaar je voor later), de Parmezaanse kaas, oregano en het ei. Voeg peper en zout toe en spreid het mengsel uit op de bakplaat. Vorm er met je handen een plat brood van en druk het een beetje aan.

Bak het brood in 20 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Haal het eruit en bestrooi met de achtergehouden Mozzarella. Zet terug in de oven tot de Mozzarella is gesmolten en bruin is, ongeveer 5 minuten.

Bestrooi het warme brood met de fijngehakte peterselie en eventueel wat gedroogde chili. Snijd het in lange repen en dip ze eventueel in tomatensaus.

Meer lekkere knoflookbroodjes:

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Delish

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.