Broccoli-kerriesoep met amandelen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F10%2Fsoep.jpg)
Een heerlijke voedzame soep van de blog For the Love of Taste.
- 1,5 liter groentenbouillon
- 350 gram broccoliroosjes
- 150 gram ongezouten amandelen + extra ter garnering
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Paar takjes verse tijm
- 3 theelepel kerriepoeder
- Griekse yoghurt of zure room ter garnering
Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Blus af met de bouillon en voeg de broccoli samen met de amandelen toe. Breng aan de kook.
Voeg ook de tijm toe en laat twintig minuutjes op laag vuur koken, of totdat de broccoli gaar is.
Neem de pan van het vuur, voeg de kerrie toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe.
Garneer met de yoghurt en een paar hele amandelen.