Briochewentelteefjes met bacon en banaan
Dat je eindeloos veel recepten kunt maken met bananen, bewijst Kim Waninge met haar Bananenboek. Van zoet tot hartig. Of juist die fijne combinatie tussen hartig en zoet, zoals in dit recept voor briochewentelteefjes met bacon en banaan.
Wentelteefjes zijn perfect om van oud (wit)brood af te komen. Voor een Franse touch, gebruik ik in dit recept briochebrood. Dat is zacht, luchtig en zoet witbrood uit Frankrijk, bijna cakeachtig. Kun je geen brioche vinden? Geen probleem. Deze wentelteefjes smaken namelijk ook heerlijk met Fryske sûkerbôle.
Zo maak je deze briochewentelteefjes
Bak de bacon in een paar minuten aan beide kanten goudbruin in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier. Klop de melk met het ei en kaneel los in een kom of maatbeker. Schenk het mengsel in een diep bord.
Verhit wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel de briocheplakken kort door het melk-eimengsel. Omdat brioche zo luchtig is kan het snel zacht en slap worden, gebruik daarom een spatel om de brioche in de koekenpan te scheppen. Bak de plakken aan beide kanten goudbruin.
Verdeel de wentelteefjes over 2 borden en garneer met de gebakken bacon, de plakjes banaan en een snuf kaneel. Schenk er ahornsiroop over en serveer direct.
Bananenboek van Kim Waninge vind je nú in de (digitale) boekhandel voor € 17,50.