Culy’s ultieme breakfast bun mét een hack voor zelfgemaakte croissantbroodjes
Ontbijten in Culy-stijl doe je met deze Culy Homemade breakfast bun, die geïnspireerd is op die goddelijke gerechten uit Amerikaanse diners. Mét een hack voor makkelijke zelfgemaakte croissantbroodjes (ja dat lees je goed: croissantbroodjes) – zijn deze bizar lekkere breakfast buns supersnel klaar.
Ingrediënten
6 personen:- 1 blik croissantdeeg
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 grote uien, in halve ringen
- Een snuf zout
- 2 theelepels suiker
- Boter om in te bakken
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 12 plakjes (kalkoen)bacon
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 6 eieren, geklutst
- 6 plakjes cheddarkaas
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
Croissantbroodjes
We kwamen wederom op TikTok een fantastische hack tegen. Deze keer een makkelijke manier voor het maken van versgebakken croissantbroodjes – zoals je die vaker ziet in hippe hotspots (bijvoorbeeld bij Eggslut).
Dit is die truc: gebruik croissantdeeg uit blik en rol het niet uit, maar snijd het in zes plakken. Zo krijg je 6 makkelijke croissantbroodjes, prachtig gelamineerd, alsof je ze hebt gehaald bij een Franse bakker. Ideaal voor onze breakfast bun en bijvoorbeeld bij de (paas)brunch!
Na het uitrollen gaat het deeg de oven in. Et voilà, zo heb je binnen 20 minuten heerlijke croissantbroodjes. Die vullen we met gekarameliseerde ui, ei en een plakje cheddarkaas. Daarmee is Culy’s breakfast bun een knaller van een begin van de dag.
Culy’s breakfast bun: recept
Makkelijke croissantbroodjes maken
- Verwarm de oven voor op 200 graden (of de temperatuur op de verpakking).
- Haal het deeg uit het blik en rol het niet uit, maar snijd het in 6 gelijke plakken.
- Vorm tot rondjes – mochten de plakken tijdens het snijden zijn vervormd.
- Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de croissantbroodjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen op een rekje.
De breakfast bun maken:
- Begin als eerste met het karamelliseren van de uien, dit duurt namelijk een tijdje. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe pan. Voeg daarna de gesneden uien en een snuf zout toe aan de pan en draai het vuur op de laagste stand. Laat de uien ongeveer 1 uur karamelliseren en voeg halverwege 2 theelepels suiker toe. Roer om de 10 minuten. Voeg eventueel een schep water toe als je merkt dat de uien uitdrogen.
- Ga ondertussen verder met de rest van de breakfast bun: bak de (kalkoen)bacon in een klontje boter. Voeg zodra de bacon bijna klaar is 1 eetlepel ahornsiroop toe en bak 1 minuut mee.
- Maak in de andere pan het roerei. Voeg een klontje boter toe en laat smelten. Doe daarna de geklutste eieren erbij en roer af toe, tot het ei gestold is. Breng op smaak met zout en eventueel peper.
- Meng de mayonaise met de ketchup in een kom en voeg ook 1 theelepel augurkensap toe.
- Besmeer de breakfast bun met de saus en daarna de gekarameliseerde uien. Leg de gebakken bacon erop en daarna het roerei. Maak af met een plakje cheddarkaas en zet het kapje erop.
Nog meer ‘wow’ recepten voor het ontbijt:
- Een gerecht waarmee je al jouw gasten omverblaast: croissant-shakshuka uit de oven
- Maak het zelf makkelijk en bereid een bagelbuffet voor de brunch
- Achterover leunen en toch imponeren? Gravad lax is het antwoord!