Bramentaart met mascarponevulling
Nu verse bramen nog verkrijgbaar zijn konden we niet anders dan dit fijne recept voor een bramen-mascarponetaart met je te delen. Niet moeilijk, wel héél lekker!
Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de vorm in met boter. Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer er de boter en het zout door. Klop de eieren los met de helft van de suiker en meng het chocolademengsel erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder. Roer de rest van de suiker door het beslag en meng het bloemmengsel erdoor. Schel in de ingevette vorm.
Bak de bodem in ongeveer een half uur goudbruin en gaar. Laat goed afkoelen op een rekje of rooster.
Meng voor de vulling de mascarpone met de poedersuiker en verdeel over de afgekoelde bodem. Druk de bramen in de mascarpone en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.