Redactie
Redactie Recepten 1 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Bosvruchten-yoghurtcake

Een lekker makkelijke cake om snel te maken: een frisse bosvruchten-yoghurtcake. 

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter. Zeef de bloem in een kom en meng met een snuf zout.

Meng in een andere kom de kristalsuiker met de Griekse yoghurt, de eieren en de zonnebloemolie en mix met een handmixer tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de inhoud van de 2 kommen bij elkaar en roer met een spatel tot een glad cakebeslag.

Meng de blauwe bessen in een kom met 1 eetlepel bloem en zorg dat elke bes bedekt is met een dun laagje.

Spatel de blauwe bessen door het cakebeslag en verdeel het beslag over de cakevorm. Zet de cakevorm 55-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen het glazuur van de sinaasappelsap en de poedersuiker. Meng beiden in een kom en roer goed door.

Laat de yoghurtcake in de vorm afkoelen en bestrijk de bovenkant met het glazuur.

Kijk voor meer informatie over dit gerecht hier

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.