Culy Homemade: makkelijke bonenschotel met minder dan 10 ingrediënten
Met minder dan 10 ingrediënten een hartverwarmend gerecht op tafel zetten? Dat doe je met deze bonenschotel. Extra lekker met geroosterd brood dat je gebruikt om mee te dippen.
Een lange dag gehad en nog steeds geen idee wat je moet maken? Op zo’n dag kiezen we voor deze bonenschotel. Want da’s een en al genieten met weinig moeite, weinig ingrediënten en weinig geld. En daar worden we ontzettend blij van.
Zo maak je de bonenschotel
- Verwarm een royale scheut olijfolie in een ruime koekenpan op medium-hoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en laat hem zachtjes bakken tot de ui glazig en goudbruin begint te worden, ongeveer 4 minuten.
- Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe aan de pan en laat hem nog een minuut meebakken. Doe ook de gedroogde tijm erbij.
- Doe dan de gehalveerde cherrytomaten in de pan. Breng op smaak met zout en peper, en leg de deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen.
- Gebruik een lepel om de cherrytomaten voorzichtig te pletten, waardoor hun sappige kern zich zal mengen met de andere ingrediënten. Dit wordt de saus van de bonenschotel.
- Voeg daarna de afgespoelde bonen toe aan de tomatensaus en laat alles pruttelen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, tot de saus is ingedikt.
- Pak je staafmixer erbij en pureer ongeveer de helft van de bonenschotel. Laat opnieuw pruttelen, tot je een dikke saus overhoudt.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
- Schep de bonenschotel op diepe borden en garneer met een flinke lepel ricotta, verse basilicum, de geroosterde pijnboompitten, een scheut olijfolie en peper en zout.
Nog meer lekkere recepten met bonen:
- Culy Homemade: vegetarische witte bonensalade met courgette
- Culy Homemade: brothy beans (wittebonensoep met miso)
- Culy Homemade: ful medames (Egyptische dip van tuinbonen)