Noodles met bolognesesaus op Chinese wijze
Bolognesesaus Chinese style! Je denkt misschien: ‘Is dat bolognesesaus met noodles in plaats van pasta?’ Dat is een optie, maar dit recept is toch nog nét iets anders.
De overeenkomst met de Italiaanse saus is dat deze Chinese variant ook een rijk gevulde en smaakvolle vleessaus is. Maar dan met typische Chinese smaken. Et voilà: Bolognesesaus Chinese style!
Lees ook: door dit geheime ingrediënt wordt je bolognesesaus nóg veel lekkerder
Bolognesesaus op Chinese wijze
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet ze af en spoel direct met koud water, zodat ze niet doorgaren. Laat goed uitlekken en schep er de sesamolie en 2 theelepels donkere rijstazijn door.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een grote kom of schaal.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de knoflook en gember gedurende 30 seconden. Schep de wortel erdoor en bak nog 2 minuten mee. Blijf goed omscheppen, anders verbranden de knoflook en gember.
Doe het gehakt in de wok en bak het rul en bruin. Schenk de saus erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de maïzena bij het water en klop los, zodat er geen klontjes meer in zitten. Roer door de saus en laat nog 1 minuut meekoken, zodat de saus iets indikt.
Schep de noedels door de saus en verwarm ze nog eventjes mee. Serveer met de komkommer, bosui, munt en extra Srirachasaus.
Meer bolognese recepten:
- Ons favoriete recept voor spaghetti bolognese
- Culy Homemade: snelle pasta bolognese met chorizo en mozzarella
- Vegetarische pasta bolognese van Jamie Oliver