Culy Homemade: boerenkoolsoep met rookworst en spek
Deze boerenkoolsoep met rookworst en spek is de definitie van krachtvoer. Dit soepje bevat eigenlijk alles wat je van een maaltijd verlangt: een stevige portie groenten, maar ook aardappels en vlees.
Serveer je de soep in kleine porties, dan is dit een lekker Hollands voorgerecht. Maar het liefst eten wij deze soep als maaltijdsoep, in een grote kom. Eet je deze soep na een lange werkdag, dan kun je er meteen weer tegenaan.
Zo maak je de boerenkoolsoep met rookworst en spek
Bak de spekjes en de rookworst aan in een eetlepel boter in een grote, diepe pan. Haal ze uit de pan zodra ze crispy zijn en zet apart.
Fruit vervolgens in diezelfde pan de knoflook en de ui.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat een paar minuten meebakken.
Voeg daarna de groentebouillon, de boerenkoolsnippers, de room, de rozemarijn, de laurier en de specerijen toe. Proef en voeg meer zout en peper toe naar smaak.
Laat koken tot de aardappelen zacht zijn. Doe tot slot de spekjes en de rookworst terug in de pan en laat nog 2 minuten pruttelen.
Vis de rozemarijn en het laurierblaadje eruit en serveer in diepe kommen. Werk eventueel af met wat chilivlokken voor extra pit.