Culy Homemade: boerenkool à la crème
Als gewone mensen net zulke spieren van spinazie zouden krijgen als Popeye, liepen we er nu allemaal vast bij als bodybuilders. We zijn immers allemaal wel grootgebracht met spinazie à la crème: het ultieme jeugdsentiment. Maar wist je dat je dit gerecht ook met boerenkool kunt maken? Wij presenteren: boerenkool à la crème
We vonden dit snelle en makkelijke recept op de website Spoon Fork Bacon, hebben het getest en waren verkocht. Het is een vegetarisch recept met een opvallend ingrediënt: amandelmelk. Dus geen slagroom en crème fraîche in deze boerenkool à la crème! De amandelmelk zorgt, samen met geraspte Parmezaanse kaas, voor een heerlijke romigheid die niet inboet aan smaak, maar wel iets lichter is dan de versie met room.
Wil je dit gerecht vegan maken, vervang de Parmezaanse kaas dan door edelgist (of laat weg) en gebruik in plaats van roomboter kokosolie of olijfolie.
Zo maak je boerenkool à la crème
Blancheer de boerenkool 6 minuten in water dat van de kook af is. Tip: voeg de baking soda toe aan het water voordat je de boerenkool toevoegt, dan houdt de groente zijn prachtige groene kleur.
Giet de boerenkool af en laat een tijdje uitlekken in een vergiet. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de groente.
Verwarm een koekenpan op medium vuur, voeg de roomboter toe en bak de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn (ongeveer 3 tot 5 minuten). Doe de amandelmelk erbij en laat die inkoken tot 1/3 van het volume.
Roer de Parmezaanse kaas en de gedroogde chili erdoorheen en voeg dan ook de uitgelekte boerenkool toe. Breng op smaak met zout en peper.
Meer fijne boerenkool recepten:
- De lekkerste gerechten met boerenkool
- Tortilla met boerenkool en worst
- Superfood soep met boerenkool, zoete aardappel en kurkuma