Culy Homemade: bloody mary gazpacho
Deze bloody mary gazpacho verenigt twee van onze favorieten: die geweldige brunchcocktail aan de ene kant, aan de andere kant de frisse zomersoep. Ofwel: een heerlijke variant op de klassieker!
Hoewel er maar een klein beetje wodka ingaat, krijgt de alcohol hier ā in tegenstelling tot bij warme gerechten ā niet de kans om te verdampen. Dat maakt dat deze bloody mary gazpacho helaas niet kidsproof is. De wodka weglaten kan natuurlijk altijd, al gaat de link met de cocktail dan wel weer een beetje verlorenā¦
Bloody mary gazpacho
Blend de paprika in de blender tot een pasta. Voeg alle andere ingrediƫnten toe en mix tot een gladde gazpacho. Proef en kruid af met zout, peper en suiker (naar smaak). Giet in een schaal, dek af en laat minstens een uurtje koud worden in de koelkast.
Serveer de bloody mary gazpacho in kommen en maak af met een paar druppels olijfolie, een schijfje citroen en gemalen zwarte peper. Een stengel bleekselderij staat leuk qua presentatie.
Meer recepten voor gazpacho?
- Culy Homemade: gazpacho met een Thaise twist
- Culy Homemade: groene gazpacho met avocado, komkommer, appel & ricotta
- Super easy zomerse gazpacho maken doe je zo!