Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 13 okt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: blondies maken met pistachecrème

Blondies maken met pistachecrème is ons nieuwe Roman Empire. Alsof een blondie (feitelijk een brownie met bruine suiker maar zonder de cacao) an sich nog niet niet lekker genoeg is, vullen we ‘m in dit recept met een supersmeuïg mengsel van pistache-crème. Het zou eigenlijk verboden moeten worden.

De pistachehype-trein dendert nog steeds in topsnelheid door, want of het nou in croissants, drankjes of hele maaltijden wordt gestopt: we kunnen er schijnbaar geen genoeg van krijgen.

Het liefst gebruik je voor je baksels een pistachepasta die gemaakt is van 100% pistachenoten, maar dat is niet altijd even makkelijk te vinden (tip: maak ‘m zelf met ons recept voor pistachepasta). Daarnaast is een klein potje van pure gemalen pistachenoten niet goedkoop.

Voor dit recept gebruiken we daarom een pasta die is aangelengd met witte chocolade. Superlekker en goed passend bij de blondies.

Blondie met pistachecreme
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Blondies maken met pistache-crème

  1. Roer de volle melk en de pistachepasta door elkaar.
  2. Bekleed een ovenschaal van 30 bij 30 centimeter met bakpapier. Stort de pistachecrème daarin en verdeel gelijkmatig. Zet in de vriezer.
  3. Smelt de roomboter in een steelpan.
  4. Meng de gesmolten boter en de basterdsuiker in een kom. Mix alles goed door elkaar tot het een samenhangend geheel vormt. Voeg het zout en het vanille-extract toe. Zeef het bloem door het beslag en spatel voorzichtig door elkaar tot het moment dat er geen klontjes in het beslag zitten.
  5. Haal de pistachecrème uit de vriezer. Vet de ovenschaal in met boter en bestuif heel licht met bloem. Hierdoor komen de blondies met pistache-crème makkelijker uit het bakblik.
  6. Stort de helft van het beslag in de ovenschaal.
  7. Leg de bevroren plak pistache-creme daar bovenop en schenk de rest van het beslag daar overheen.
  8. Bestrooi de bovenkant met de witte chocolade en de pistachenoten.
  9. Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Prik met een satéprikker in de blondies om te checken of ze gaar zijn. De prikker moet er niet kurkdroog uitkomen en nog wat stukjes blondie aan de prikker laten hangen.
  10. Laat volledig afkoelen, snijd in gelijke stukken en serveer.
Blondie met pistachecreme
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer bakrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.