Culy Homemade: blondies met pindakaas & pecannoten
Brownies zijn een favoriet, maar what about blondies? Zelfde idee, maar dan zonder chocolade. Wij maken onze blondies met pindakaas én pecannoten.
Blondies zijn het lichte zusje van brownies. Zónder chocolade en cacao. Daarom worden ze ook wel blonde brownies genoemd.
Sommige mensen denken dat blondies worden gemaakt met witte chocolade, mais non: van origine gaat er gewoon nul chocolade in een blondie (het kán natuurlijk wel). Ook zonder de choco houd je een smeuïge, boterige traktatie over waar je je vingers bij aflikt. Nog lekkerder: deze blondies met pindakaas en pecannoten.
Blondies met pindakaas en pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakblik klaar, vet goed in met boter of bakspray en bekleed met bakpapier.
Klop met een mixer 250 gram pindakaas met 135 gram ongezouten boter, 160 gram kristalsuiker en 160 gram lichtbruine basterdsuiker tot een luchtig en romig geheel.
Meng er 2 eieren, één voor één doorheen, en blijf mixen. Schraap een vanillestokje leeg en voeg het merg toe, of gebruik een vanille-extract van goede kwaliteit.
In een andere kom meng je 240 gram bloem, ½ theelepel zeezout en 1 theelepel baking soda door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten aan de natte toe en mix goed; je zal merken dat het een superstevig mengsel wordt en dat mixen lastig gaat. Voeg tot slot de gehakte pecannoten toe en mix nog even kort door.
Doe het mengsel in het bakblik en druk goed aan tot een mooie platte, gelijkmatige koek.
Bak ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven op 180 graden, totdat de blondie goudbruin is.