Culy Homemade: bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pastinaak
Deze bloemkoolpuree met gebakken paddenstoelen en pastinaak is werkelijk goddelijk. Een vegetarisch gerecht met (bijna) alleen maar groenten, dus tel uit je winst. Volg het recept stap voor stap en je hebt gegarandeerd een heerlijk avondje. Ook leuk om te maken als je gasten over de vloer hebt.
Snijd voor de puree de halve bloemkool in grove stukken. Snijd de halve ui in ringen en snipper de knoflook. Doe samen met de slagroom, laurier en een snuf zout in een pan, en voeg voldoende water toe totdat de bloemkool onder staat. Verwarm ondertussen je oven voor op 150 graden.
Zet de pan voor de bloemkoolpuree op middelhoog vuur en breng het roommengsel aan de kook. Kook de bloemkool in ongeveer een kwartier gaar en zeef. Verwijder het laurierblaadje. Giet een scheutje van het kookvocht samen met een eetlepel olijfolie terug bij de bloemkool en pureer glad. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Houd warm in de pan of oven.
Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes, de paddenstoelen in repen van één à twee centimeter breed, de ui in ringen en hak de amandelen grof. Bak in een koekenpan de bloemkoolroosjes krokant en beetgaar (10-15 minuten), samen met de resterende ui, zout, peper, de komijn en de kaneel.
Bak ondertussen ook de amandelen en het amandelschaafsel in een beetje olijfolie met peper en zout tot ze bruin kleuren, evenals de in stukjes gesneden pastinaak (dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten). Houd de bloemkoolroosjes warm in de oven en bak in de koekenpan de paddenstoelen in een scheut olijfolie op hoog vuur. Zorg dat ze lekker stevig blijven.
Serveer de bloemkoolpuree met de gebakken groenten en de nootjes. Garneer met een klein beetje olijfolie en geniet!
Meer lekkere recepten met bloemkool:
- Culy Homemade: bloemkoolsteak met romescosaus en hazelnoten
- Culy Homemade: bloemkoolpuree met knoflookolie en kruiden
- Crispy bloemkool met Sriracha en Japanse mayonaise