Makkelijke Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente
Deze makkelijke Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente is een kleurrijk recept waarmee je je goede voornemen om gezonder te eten (hebben we allemaal, toch?) meteen waarmaakt. Bovendien heb je er ook nog eens amper werk aan.
In dit gerecht verwerk je namelijk op een snelle manier heel wat groenten. Dat komt vooral door de bloemkoolcouscous, die je tegenwoordig gewoon kant-en-klaar bij Albert Heijn vindt. Ideaal voor van die dagen waarop je wel wat extra kleur kunt gebruiken.
Zo maak je de Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente
Voor de groentehack ovengroente
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de ovengroente courgette, rode paprika & peen in een kom en voeg hier de Ras el Hanout-kruiden en de olijfolie aan toe.
Schud door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de ovengroenten 25 minuten in de oven terwijl je ze halverwege de kooktijd een keer omschudt.
Voor de Midden-Oosterse bloemkool couscous
Hak de amandelen grof en pers de citroen.
Verhit zonnebloemolie in een wokpan en wok de bloemkoolcouscous in 2 minuten beetgaar. Voeg het citroensap en de gehakte amandelen toe aan de pan en roer de bloemkoolcouscous nog een keer goed door.
Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde ovengroente.
Meer gezonde recepten?
- Culy Homemade: gezonde vispakketjes met zalm en Mediterrane groenten
- Culy Homemade: gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatisch tintje)
- Gezonde fish crudo met pistache en chili van restaurant NENI