Heerlijke blauwe-bessentaart
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F07%2Ftaart.jpg)
Op de creatieve blog Chiot’s Run vonden we dit heerlijke recept voor een blauwe bessentaart (niet te verwarren met bosbessen, die ook van binnen blauw zijn, deze zijn een stuk zeldzamer én minder zoet van smaak).
- 265 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1,5 theelepel zout
- 50 gram kristalsuiker
- Rasp en sap van 1 citroen
- 2 theelepels vanille extract
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 240 ml + 2 eetlepels karnemelk op kamertemperatuur
- 180 ml kokosolie, ongezouten boter of zonnebloemolie
- 250 gram blauwe bessen
Verwarm je oven voor op 200 graden en zet hier een gietijzeren pan in. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, suiker, zout en citroenrasp. Meng goed.
Kluts in een andere kom de eieren los en voeg het vanille extract, de karnemelk en citroensap toe. Roer goed en haal de pan uit de oven. Smelt hierin de kokosolie en bedek de hele pan ermee. Gebruik je boter? Vet dan je pan in met een beetje olie.
Giet de natte ingrediënten bij de droge en ‘vouw’ voorzichtig met een spatel totdat het goed gemengd is. Voeg vlak voordat je klaar bent de bessen toe en giet in de pan. Zet deze in de oven en bak gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de taart gaar is met een mes of satéprikker.
Laat 5-10 minuutjes rusten voordat je de taart serveert. Maak je mini-versies? Bak ze dan in ongeveer twintig minuten gaar.