Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 nov 2024
Leestijd: 2 minuten

Snelle bietentaart van de bakplaat met walnoten en kruidendressing

Het is herfst, en dat betekent dat we helemaal in de stemming zijn voor hartige plaattaarten, comfortfood en seizoensgroenten als biet. Jij ook? Maak dan deze makkelijke bietentaart met een pittige kruidendressing als perfecte sidekick.

Bieten-plaattaart

Kleurrijk en vol aardse smaken: met deze bietentaart zetten we bieten in de welverdiende spotlight. Een frisse en pittige kruidendressing is daarom de perfecte topping bij deze snelle en makkelijke bietentaart.

Bietenplaattaart | bietentaart | bieten plaattaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Serveer ‘m als hapje op een feestje, of sla dit recept alvast op voor de feestdagen om mee te nemen als kerstlunch op school of kantoor. Want ook koud is ‘ie hartstikke lekker. Door de snelle en makkelijke bereidingswijze is deze bietenplaattaart trouwens ook perfect als een doordeweekse maaltijd. Serveer ‘m met een lekkere herfstsalade, zoals deze simpele witlofsalade met appel. Herfst in volle glorie, zonder gedoe!

Bietenplaattaart | bietentaart | bieten plaattaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Bietentaart met kruidendressing

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Indien je rauwe bieten gebruikt, kook ze dan in een uur gaar in een grote pan met goed gezouten water. Laat ze kort afkoelen. Snijd de gekookte bieten vervolgens in dunne plakjes en voeg ze toe aan een grote kom samen met de olie.
  3. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork, en snijd een rand van 1 centimeter in de bietentaart.
  4. Besmeer met mosterd en bestrooi met de kaas en een paar flinke draaien zwarte peper.
  5. Beleg de plaattaart met de plakjes biet en druppel honing over de bieten. Bestrooi met de gehakte walnoten.
  6. Bestrijk de bietentaart met eigeel en zet 30 tot 40 minuten in de oven, tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.
  7. Maak ondertussen de kruidendressing. Meng de peterselie, tijm, sjalot, knoflook en chilipeper in de keukenmachine. Voeg de mosterd, citroensap en rasp, honing, olijfolie en een snuf zout toe en meng opnieuw.
  8. Rasp de rest van de kaas over de bietentaart en serveer met de kruidendressing.
Bietenplaattaart | bietentaart | bieten plaattaart
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer hartige taarten om te proberen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.