Biet en beef carpaccio met feta en Green Goddess dressing
Biet én beef in één carpaccio! Voor deze biet en beef carpaccio hebben we een bavette steak gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een stuk picanha, entrecote of biefstuk bakken of grillen. Wij vinden het lekker om het vlees rood te laten. De carpaccio is lekker fris door de Green Goddess dressing.
Deze carpaccio komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.
Ook interessant: Zo maak je carpaccio met een twist
Zo maak je de biet en beef carpaccio
Laat de bavette minimaal een half uur op kamertemperatuur komen voordat je het vlees gaat bakken.
Voor de Green Goddess dressing snijd je de kruiden grof en doe je dit samen met de rest van de ingrediënten voor de dressing in een blender.
Pureer tot een mooie gladde dressing. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Zet een bak- of grillpan met dikke bodem op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Bestrooi de steak met peper en zout.
Schenk een beetje olijfolie in de pan, laat dit ook nog heet worden en bak dan de steak ongeveer 3 tot 5 minuten per kant bruin.
Haal het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten.
Snijd de steak in hele dunne plakken en plet de plakken vlees met de zijkant van een groot keukenmes om ze nog iets platter te maken.
Snijd de bietjes, het liefst met een mandoline, in hele dunne plakjes.
Leg de bietjes op de borden, verdeel het vlees erover en leg hierop wat sla. Verkruimel de feta erover en lepel wat dressing op de biet en beef carpaccio.
Meer fijne carpaccio recepten:
- Carpaccio met avocado en limoen
- Homemade carpaccio met Parmezaanse kaas en basilicumolie
- Vegetarische bietencarpaccio met feta