Biefstuk met miso en geroerbakte groente (met maar 5 ingrediënten!)
Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Zo makkelijk kan het leven zijn. In Chinese Takeaway met 5 ingrediënten laat Kwoklyn Wan zien dat Chinees koken helemaal niet complex hoeft te zijn. Kijk maar naar deze biefstuk met miso en geroerbakte groente: echt zo’n lekkere combinatie van smaken die nog eens razendsnel op tafel staat.
Kwoklyn: “Miso is een fantastische manier om smaak te geven aan soepen en rijstgerechten en om vlees te marineren. Deze umamismaakmaker zorgt voor een zijdezacht mondgevoel en in combinatie met de geroosterde en toch sappige biefstuk resulteert dit in een voortreffelijke combinatie van smaken en texturen.”
Biefstuk met miso en geroerbakte groente
Meng in een grote kom 2 theelepels van de suiker met 2 eetlepels van de rijstwijn, de miso en de knoflook. Voeg de biefstuk toe en wrijf het vlees goed in met de marinade. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit een wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg 1 eetlepel olie toe en bak de biefstukken 3 minuten aan beide kanten voor medium rare of langer als je van doorbakken biefstuk houdt. Laat ze een paar minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie op een bord rusten.
Voeg intussen de rest van de olie toe aan de wok, gevolgd door de wokgroenten. Breng na 3 tot 5 minuten op smaak met het zout, de peper, de lichte sojasaus en de rest van de rijstwijn en de rest van de suiker. Roerbak nog 2 tot 3 minuten en schep op een bord. Snijd de biefstukken in plakjes en leg deze op de groenten.
Chinese Takeaway met 5 ingrediënten (Uitgeverij Good Cook) van Kwoklyn Wan is nú te koop voor € 20,95