Redactie
Redactie Recepten 20 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de elegante Bellini cocktail

De Bellini, een heerlijke cocktail met perzik en prosecco, is geschikt voor iedere feestelijke gelegenheid, maar vooral lekker als aperitief in de zomer. En hij is nog makkelijk te maken ook!

Deze bekende oranje cocktail schijnt voor het eerst geschonken te zijn in Harry’s bar in Venetië, ergens tussen 1934 en 1948. De eigenaar van Harry’s, Giuseppe Cipriani, vernoemde het drankje naar zijn favoriete kunstschilder Giovanni Bellini.

Restje bubbels? Tips om een half lege fles bubbels te gebruiken in gerechten

Bellini cocktail: het recept

  1. Schil de perziken en verwijder de pit.
  2. Pureer ze vervolgens tot een gladde massa in de keukenmachine, of met een staafmixer.
  3. Doe de puree in de champagneflûtes, samen met de Prosecco. Houd één deel perzikpuree aan en twee delen prosecco.
Bellini cocktail recept
Getty

Meer klassieke cocktailrecepten met champagne:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.