Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 9 dec 2024
Leestijd: 2 minuten

Waanzinnige tataki in carpaccio-stijl (met pijnboompitten en kappertjes)

Beef tataki wordt vaak geserveerd met Aziatische smaakmakers. Deze variant krijgt juist al zijn smaak van een klassieke carpaccio: van ansjovis tot kappertjes!

Dit feestelijke gerecht leent zich er uitstekend voor om vantevoren voor te bereiden voor het kerstdiner. Het vlees kun je namelijk prima een dag eerder maken en wegleggen in de koelkast. Sterker nog: daar wordt het alleen maar lekkerder van.

Tataki: een goddelijke bereidingswijze uit de Japanse keuken

Bovenop de beef tataki maak je een mengsel van pijboompitten, bieslook en ingelegde citroen. Maak je geen zorgen: je hoeft voor dit recept geen weckpot te vullen met citroenen. Je koopt deze namelijk bij iedere Turkse supermarkt. Het geeft een heerlijk frisse smaak aan het gerecht, maar ook een hartige kick: alles in één dus!

beef tataki carpaccio
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Recept: beef tataki carpaccio-stijl

  1. Bestrooi de biefstuk royaal met zout.
  2. Laat een pan met een drupje zonnebloemolie flink heet worden op hoog vuur.
  3. Schroei het vlees binnen 2 minuten aan alle kanten dicht en bak goudbruin aan.
  4. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.
  5. Blend ondertussen de mayonaise, mosterd, knoflook, ansjovis en parmezaan door elkaar tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast en laat opstijven.
  6. Rol het vlees door het mengsel van rozemarijn, dragon, tijm en bieslook.
  7. Rol de biefstuk strak op in plastic folie en leg een knoop in de uiteinden van het plastic. Hierdoor krijgt de beef tataki straks een mooie, strakke vorm. Laat tenminste 30 minuten in de koelkast liggen, maar het liefst langer.
  8. Mix de ingelegde citroen, kappertjes, pijnboompitten en bieslook door elkaar.
  9. Haal het vlees uit de koelkast en snijd in plakken van een halve centimeter.
  10. Verdeel per persoon 2 eetlepels saus over het bord, leg daar bovenop ongeveer 3 stukjes biefstuk en verdeel wat van het pijnboompittenmengsel over het vlees.
beef tataki carpaccio
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer feestelijke recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.