Basisrecept voor banketbakkersroom
In simpele fruittaartjes met bladerdeeg, als vulling voor chocolade éclairs, als basis voor aardbei- of frambozentaartjes, samen met hazelnootpasta in een Paris Brest of simpelweg in een vers croissantje van de bakker… Hoe je het ook wendt of keert: banketbakkersroom is áltijd lekker!
Hoe je het zelf maakt? Dat is vrij simpel, en leggen we je graag uit aan de hand van een recept van Rudolph van Veen.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur ongeveer drie minuten garen.
Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen en gebruik naar hartenlust.
Trek gekregen in de soesjes op onderstaande foto? Dat dachten we al. Maak hiervoor gewone soesjes volgens dit recept (zonder het krokante laagje) en begin ook alvast aan de chocoladeganache. Vul de soesjes wanneer ze zijn afgekoeld met de banketbakkersroom en top met een lepeltje van de ganache. Enjoy!