Culy Basics: makkelijk basisrecept voor pompoensoep
Met pompoen kun je alle kanten op gaan. Maar een van onze onbetwiste favoriete kanten? Dat is toch wel in de soep. Met dit basisrecept voor pompoensoep zit je altijd goed.
Op Culy hebben we een hele lijst aan soepen met pompoen. Kijk maar eens naar deze lichte soep met pompoen en garnalen in Vietnamese stijl, maar ook naar een pompoensoep recept waarbij we inspiratie uit de Indonesische keuken hebben gehaald.
Voor dit pompoensoep recept houden we het vooral simpel en lekker makkelijk. Natuurlijk kun je met dit basisrecept voor pompoensoep volop variëren. Zo vinden we het lekker om een snuf vadouvan toe te voegen. Maar zelfs alleen een beetje komijn doet het goed. Voor de toppings kun je kijken naar verse groene kruiden als koriander en peterselie. Of maak ‘m pittig met chili-olie.
Alles over pompoensoorten: van flespompoen tot spaghettipompoen
Basisrecept pompoensoep
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze glazig, ongeveer 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot de knoflook geurig wordt. Wil je kruiden toevoegen aan de pompoensoep? Voeg die dan nu toe. - Voeg de blokjes pompoen en wortel toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 20 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer de pompoensoep glad met een staafmixer. Of giet de soep in de blender. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pompoensoep met een scheutje room en pompoenpitten.
Nog meer makkelijke soepen die je een keer wil proberen:
- Culy Homemade: Lohikeitto (Finse soep met zalm) zet je binnen 30 minuten op tafel!
- Culy Homemade: simpele pastinaaksoep met appel en tijm voor een gezonde start
- Culy Basics: basisrecept champignonsoep