Culy Homemade: een basisrecept voor beurre blanc
Er bekruipt ons altijd een lichte trots wanneer we in een pannetje beurre blanc staan te roeren. Op een gegeven moment gaan de ingrediënten namelijk op magische wijze binden tot een gladde, glimmende saus. Automatisch denk je dan: het leven is precíés zoals het hoort te zijn.
Impliceert dit dat beurre blanc maken moeilijk is? Helemaal niet. Als je de stappen van een goed recept volgt, kom je er sowieso. En – dat treft! – dat goede recept krijg je van ons.
Basisrecept voor beurre blanc
- Snijd de boter in dobbelsteentjes, doe ze in een bakje en leg even in de diepvries.
- Breng intussen de sjalot en de witte wijn in een steelpannetje aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten inkoken tot een derde. Zeef het mengsel en vang de gezeefde vloeistof op in de pan. Verwarm dit pannetje opnieuw op laag vuur.
- Voeg dan de klontjes koude boter toe: roer ze één voor één met een garde door de saus, tot ze mooi zijn opgelost en je een zachte, gebonden saus overhoudt. Beurre blanc dus!
- Proef en breng de beurre blanc op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Meer handige basisrecepten?
- Culy Homemade: een basisrecept voor crème brûlée
- Een ultiem basisrecept voor sambal badjak
- Basisrecept voor banketbakkersroom