Culy Homemade: surf ‘n’ turf-barbecuespiesjes met garnalen
Klaar voor een zomerse portie surf en turf? Maak deze barbecuespiesjes met garnalen, chorizo, artisjok en groene paprika. Hup, grillen maar!
Met een lekker laagdrempelig barbecuerecept in ons achterhoofd bedachten we deze barbecuespiesjes. Garnalen krijgen hier niet alleen gezelschap van chorizo maar ook van artisjok, groene paprika en rode ui. Met wat gemalen paprikapoeder en een kneepje citroensap geef je ze een warm, Spaans tintje.
Barbecuespiesjes met garnalen, chorizo, groene paprika en artisjok
Zet je barbecue vast aan. Grillen in een grillpan kan uiteraard ook.
Dep alle ingrediënten droog met een keukenpapiertje. Bestrijk de garnalen met een dun laagje olie. Rijg de ingrediënten op prikkers. Je kunt je eigen volgorde hanteren, maar wij begonnen met wat rode ui, dan een garnaal, dan een plakje groene paprika, een stukje chorizo, opnieuw paprika, een stuk artisjok, een tweede garnaal en een afsluitend stukje rode ui.
Grill de ingrediënten op de barbecue of in een grillpan. Wacht tot je mooie zwarte grillstrepen ziet verschijnen.
Haal de barbecuespiesjes met garnalen van de grill en serveer met een partje citroen en een snuf paprikapoeder.
Meer voor op de barbecue?
- Culy Homemade: gegrilde scheermessen van de barbecue
- Culy Homemade: simpele kipspiesjes van de bbq met tamarinde en citroen
- Culy Homemade: zelf barbecuesaus maken