Culy Basics: barbecuesaus maken (om je vingers bij af te likken!)
Als de zon begint te stralen, rennen wij massaal naar buiten, steken onze barbecues aan en vullen deze met allerlei vlees, vis en groente steaks, spiesen en bouten. Heerlijk die geur van een geroosterde saté, grote gamba’s met knoflook of deze geroosterde spitskool met umamiboter. Allemaal bijzonder lekker en er hoeft zeker niet altijd saus bij, maar als je dan saus erbij neemt, neem dan barbecuesaus. En nog beter: maak die dan zelf – dan is die goede dag perfect geworden.
Er zijn vele recepten voor het zelf maken van bbq-saus te vinden en allemaal hebben ze wel een soortgelijke ingrediëntenlijst en bereiding. In dit recept geven wij onze beste variant prijs. Maak deze bbq-saus gerust meteen in grote hoeveelheden, zo zit je een heel seizoen gerust.
Zelf bbq-saus maken: het recept
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met stevige bodem en bak de ui en knoflook 3 à 4 minuten rustig aan. Voeg de tomatenpuree en basterdsuiker toe en warm dit nog 1 minuut goed door.
- Voeg de tomaten uit blik, de witte wijnazijn, worcestersaus, gerookt paprikapoeder, mosterd, peper en zout toe. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Als hij te dik wordt, voeg dan een klein beetje water toe.
- Proef na 20 minuten en kruid de bbq-saus eventueel af met zout en peper (of andere specerijen naar keuze). En nu vlug naar buiten!
Lekker voor erbij:
- Culy Homemade: knolselderij shoarma van de bbq
- Culy Homemade: gegrilde maiskolven met Doritos korst
- Op de barbecue gegrilde sardinebruschetta’s uit BBQ magic