Bao buns met tempuragarnalen, gouden mayo en snelle venkel-dille-topping
Tijdens onze zoektocht naar een feestelijk kersthapje kwamen we uit bij bao buns met tempuragarnalen, ‘gouden mayo’ en een snelle venkeltopping. Wat bleek? De combinatie is nog beter dan gedroomd.
Even voor de goede orde. Bao buns? Ja, die koop je (naast standaard bij de toko) nu ook gewoon in de supermarkt. Tempuragarnalen? Hoewel je die zelf kunt maken, liggen ook deze vrienden al een tijdje in de supermarktvriezers. Gouden mayo? Ja, die term hebben we zelf in het leven geroepen voor een goddelijk mengsel van mayonaise, kerrie, kurkuma en een klein beetje honing.
De goudgele kleur die daardoor ontstaat, vinden wij nou perfect voor de eindejaarsperiode. En kun je je niet bedwingen, spray dan gerust wat extra goudpoeder (ook weer alomtegenwoordig in supermarkten momenteel) op die stoombroodjes. Van een beetje extra *shine* gaat niemand wakker liggen.
Bao buns met tempuragarnalen, gouden mayo en snelle venkel-dille-topping
- Maak eerst de venkeltopping. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes (gebruik een mandoline of een scherp mes) en doe samen met het zout en de suiker in een grote weckpot. Hak de dille fijn en voeg ook deze toe. Schud ermee en zet koel tot gebruik (dit kan al een dag van tevoren).
- Maak de gouden mayonaise door de mayonaise samen met het kerriepoeder, de kurkuma en de honing (en eventueel een beetje van het gouden poeder) in een kommetje te roeren.
- Frituur of verwarm de tempuragarnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en stoom de baobroodjes fluffy.
- Bestrijk elk broodje met een beetje van de mayonaise, beleg met een tempuragarnaal en bedek met de venkeltopping. Spray eventueel wat extra gouden poeder op de bao buns. Aanvallen!
Meer feestelijke happen?
- Feestelijke crème brûlée-taart met kaneel en poedersuiker
- Feestelijke oesterrecepten voor kerst (op 3 manieren)
- Feestelijke kerst-focaccia maken zonder te kneden