Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 31 jan 2025
Leestijd: 3 minuten

Krokante wraps gevuld met gehakt, citroengras en Vietnamese dipsaus (geïnspireerd door banh mi)

Sommigen zien het liever niet gebeuren, maar bij de Culy-redactie vinden we dat fusion hele leuke dingen kan opleveren. In dit recept komen weer wat wereldkeukens samen: zoals de Vietnamese, maar dan gehuld in een Tex-Mex jasje – wat natuurlijk een samensmelting is van de Mexicaanse en Noord-Amerikaanse keuken. Deze banh mi crunchwrap is in elk geval hemels lekker!

Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 20 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de banh mi crunchwrap:

  • 1 grote wortel, geschild en in lucifers
  • 1/4 komkommer, in lucifers
  • 50 ml rijstazijn
  • 25 gram suiker
  • Snuf zout
  • Plantaardige olie (om te bakken)
  • 4 rijstvellen
  • 4 mini maïstortilla’s
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 4 knoflooktenen, geraspt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 350 gram gehakt
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 limoen, het sap
  • 4 grote tortilla’s
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Rawitpepertjes in dunne plakjes, naar smaak
  • 2 bosuien, in dunne ringen
  • 10 gram koriander, grof gehakt

Voor de nuoc cham:

  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 1/2 rawitpepertje, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 25 ml water
  • 50 ml vissaus
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel limoensap
Beoordeling
2.6 / 5 sterren. 10 x beoordeeld.

Crunchwrap

Taco Bell, die ene Tex-Mex fastfoodketen uit de Verenigde Staten, staat bekend om zijn crunchwrap: een krokante wrap met veel kaas, gehakt en een krokante maïstortilla tussen de vulling. Op Instagram ontdekten we een Vietnamese versie van deze korkante wraps met citroengras-gehakt, krokant rijstpapier en alle favoriete toppings van een banh mi. Denk aan ingelegde komkommer en wortel, pittige pepertjes en natuurlijk koriander.

Crunchwrap suprême van Taco Bell (krokante wraps met veel kaas en gehakt)

Banh mi crunchwrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Deze crunchwrap serveren we met een supersnelle saus: nuoc cham. Die maken we met rawitpepertjes (kleine, pittige chilipepers), maar je kunt er ook gewone rode chilipeper voor gebruiken. Ook lekker bij deze krokante rijst met zachtgekookte eitjes!

Banh mi crunchwrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Banh mi crunchwrap met gehakt: recept

  1. Doe de reepjes wortel, komkommer, rijstazijn, suiker en zout in een steriele weckpot en laat minstens 15 minuten afgesloten en gekoeld staan. Deze stap kun je uiteraard ook al ruim van tevoren voorbereiden.
  2. Verhit olie in een koekenpan, zorg dat de bodem bedekt is. Bak de rijstvellen een voor een ongeveer 10 seconden tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Doe hetzelfde met de maistortilla’s. Zet opzij.
  3. Haal de olie uit de pan, maar laat ongeveer twee eetlepels achter. Voeg fijngehakte citroengras, knoflook en gember toe en bak deze 1 minuut. Doe daarna het gehakt erbij en bak het rul en goudbruin. Volg met de vissaus, suiker en limoensap en roer goed. Haal van het vuur.
  4. Maak ondertussen de nuoc cham: stamp de suiker, knoflook en rawitpepertjes in een vijzel. Giet het hete water, vissaus, rijstazijn en limoensap erbij, roer en zet opzij.
  5. Verwarm de grote wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer ze met de mayonaise. Volg met het gekruide gehakt (ongeveer 3 eetlepels) en daarna de ingelegde komkommer en wortel. Voeg de toppings zoals chilipeper, gesneden bosui en koriander toe naar smaak en maak af met het krokante rijstpapier en de mini-tortilla.
  6. Om de crunchwrap af te maken zet je een pan met 1 eetlepel olie op het vuur. Vouw de randen van de wraps strak naar het midden en bak ze met de naad naar beneden 3 minuten. Bak daarna de bovenkant nog eens 3 minuten. Zo is de wrap rondom verwarmd en superkrokant.
Banh mi crunchwrap
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer fusiongerechten om van te houden:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.