Culy Homemade: bananensplit voor het (kerst)ontbijt
We hadden al tiramisu voor het ontbijt en we hadden al breakfast brownies. Valt het op dat we onze toetjes graag transformeren tot ontbijtgerechten? Deze bananensplit voor het ontbijt is daar weer een uitgelezen voorbeeld van.
En nope: daarmee willen we dus niet promoten dat je ijs gaat eten voor je ontbijt. Dat vervangen we hier namelijk door yoghurt. En waar het traditionele dessert meestal geen extra fruit krijgt, geven we deze bananensplit voor het ontbijt dat juist wel. Zie je? Perfect verantwoord dus.
Bananensplit voor het ontbijt
Smelt de boter in een koekenpan tot de boter schuimt. Schik er voorzichtig de gehalveerde helften banaan in en laat ze karamelliseren tot ze een goudbruin kleurtje krijgen.
Tip: leg de geschilde banaan plat op je snijplank en halveer ze door met je mes evenwijdig met je snijplank te snijden. Op die manier maak je mooie platte helften, die zich makkelijker in de pan laten schikken.
Schep de gekaramelliseerde banaan uit de pan en schik de helften met de opening naar boven op een bord. Lepel er de yoghurt tussen en schik er het rood fruit op.
Maak de bananensplit voor het ontbijt af met wat cacaopoeder.
Meer lekkere ontbijtjes?
- Culy Homemade: koffiepannenkoeken voor het ontbijt
- Culy Homemade: havermoutkoekjes met pecan en kokos (voor het ontbijt)
- Ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop