Culy Homemade: mega bananensplit met pindakaas en bacon
Let’s split a bananasplit: check die maar eens op Youtube. Onder het genot van deze mega bananensplit uiteraard. Naar ons idee het ultieme kerst dessert om te maken met de feestdagen! Deze mega bananensplit is voor de hele familie en bevat het romigste vanille-ijs van Hertog, gekarameliseerde bananen, pindakaas-saus en knapperige bacon (geïnspireerd op de beroemde favoriete sandwich van Elvis). Genoeg om te delen met de hele familie en ook nog ‘s in een mum van tijd gemaakt. Dubbel winst!
Je kunt deze mega bananensplit zo mega maken als je zelf wilt, afhankelijk van het aantal gasten dat je hebt. Graaf je grootste schaal op, sla voldoende ingrediënten in en aan de slag. Wij gebruikten het romige vanille-ijs van Hertog, voor een extra romige bananensplit. Té lekker en easy om te maken.
Ook top: door de bananen eerst te laten karameliseren in een beetje boter en bruine suiker, worden ze nóg lekkerder. Samen met de pindakaas en de bacon zorgt dat voor een hartig randje aan dit zoete dessert. Perfect voor liefhebbers van de combi zoet-hartig!
Tip: vega-eters over de vloer? Voor een vegetarische versie kun je de bacon eventueel vervangen door popcorn. Smullen maarrr.
Zo maak je een mega bananensplit
Begin met het bakken van de bacon. Dat doen wij het liefst volgens deze methode, maar het kan uiteraard ook in de koekenpan.
Daarna maak je de gekarameliseerde bananen. Snijd de bananen over de lengte in tweeën. Verhit een koekenpan op medium vuur en voeg de boter toe. Als de boter is gesmolten en bruist, voeg je wat bruine suiker toe.
Leg de bananen met de snijkant naar beneden in de boter en suiker en bak ze tot ze gekarameliseerd zijn. Leg ze daarna op een bord, om af te koelen.
De pindakaas-saus maak je heel simpel: meng de pindakaas en de agavesiroop in een magnetronbestendige schaal of mok. Verhit de ingrediënten in de magnetron op de hoogste stand, gedurende 10 tot 20 seconden. Of tot de siroop bubbelt.
Roer goed door elkaar en check even of je een mooie gladde saus hebt met de gewenste dikte. Te dik? Voeg dan meer siroop toe en verwarm nog even.
Schik de afgekoelde bananen in een grote schaal. Schep de bollen romig vanille-ijs van Hertog er bovenop. Maak met een lepel mooie strepen over de bananensplit met de pindakaas-saus. Verkruimel tot slot de krokante bacon over het ijs. Dien meteen op met 10 lepels, al dan niet met vuurwerksterretjes.
Het ultieme kerstdiner om met de hele familie of je vriendengroep te delen tijdens de feestdagen. Smullen!
Benieuwd naar nog meer lekkere recepten met het roomijs van Hertog? Kijk op de website van Hertog of op Instagram (ook leuk: deel je eigen creatie op Instagram met #hertogijs)!