Culy Basics: de iconische bananenpudding van Magnolia Bakery
Staat er bij jou binnenkort een city trip naar NYC op de planning? Probeer daar dan zéker de bananenpudding van Magnolia Bakery. En voor wie het helaas moet doen zonder het iconische bananentoetje hebben wij het recept van de bakkerij zelf.
Dat recept hebben we niet zo een, twee, drie in elkaar geflanst. Nee, het recept van de bananenpudding hebben we namelijk straight from the source.
Magnolia Bakery verkoopt namelijk dozen met daarin het recept en de ingrediënten om het zelf te maken. Culy’s Ogechi wist er één te bemachtigen en heeft daardoor het recept van het speciale bananentoetje in haar bezit (vandaar ook dat originele bakje van Magnolia Bakery op de foto). Want als we zeggen dat deze bananenpudding iconisch is, dan menen we dat ook: het is één van de populairste desserts van New York. En proeven is geloven!
Nilla wafers vervangen
De meeste ingrediënten voor de bananenpudding kun je in de supermarkt vinden. Behalve de Nilla Wafers. Dit zijn harde vanille-koekjes, die je in ons land vaak kunt vinden bij internationale supermarkten en toko’s. Je kunt ze ook zelf maken, maar het is makkelijker om de Nilla wafers te vervangen door Zeeuwse rondjes of andere neutrale zandkoekjes. Want die komen sterk in de buurt!
Nederland koekjesland! Deze Nederlandse koekjes horen bij de beste ter wereld
Recept: de iconische bananenpudding van Magnolia Bakery
- Doe de gecondenseerde melk in een grote kom en voeg hier het ijskoude water aan toe. Meng de twee goed. Doe vervolgens het vanillepuddingpoeder erbij en meng opnieuw tot een glad mengsel. Dek de kom af, en zet minimaal 1 uur in de koelkast, hoe langer hoe beter.
- Pak een grote kom en voeg de slagroom toe. Klop deze stijf, tot de pieken blijven staan. Klop daarna het puddingmengsel nog even kort door, om alles los te maken. Spatel voorzichtig de slagroom door de pudding tot alles goed is gecombineerd.
- Snijd de bananen in plakjes, en leg de koekjes klaar.
- Begin met een laag koekjes op de bodem van een grote schaal. Volg met het mengsel van de bananenpudding en daarna een laag met plakjes banaan. Herhaal deze stappen en eindig met een laag pudding bovenop. Versier de pudding met extra koekjes. Dek af en laat 4 tot 6 uur rusten in de koelkast. Hierdoor worden de koekjes lekker zacht.
- Schep de bananenpudding in schaaltjes en maak eventueel af met extra plakjes banaan.
Nog meer lekkers van bekende ketens:
- Culy Homemade: crispy kipwrap met honingmosterdsaus (nog beter dan die van de Mac!)
- Culy Homemade: de beroemde Crack Pie van Milkbar in NY (leuk voor Halloween!)
- Culy Homemade: dubbel gebakken zoete aardappels à la Momofuku