Culy Kids: de allermakkelijkste bananenpannenkoekjes maken
Jack Johnson hoef je ‘t niet te vertellen: bananenpannenkoeken zijn het toppunt van gezelligheid en daarmee vonden wij ‘t dringend tijd voor een goed basisrecept. Eentje waarmee je ook bij het jongere publiek dikke punten kunt scoren, want welke Culy-kids zeggen hier nou nee tegen?
Met karnemelk is de kans op fluffy pannenkoeken dan wel het grootst, met plantaardige melk lukt het ook. Zet dus naar hartelust je favoriete vegan melk in als je dat verkiest.
Makkelijke bananenpannenkoeken maken
- Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom.
- Meng daarna de natte ingrediënten (dus de karnemelk, bananen, eieren en de gesmolten boter) in een andere kom.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer met een garde. Roer niet te lang, er mogen nog wat stukjes in zitten.
- Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag op medium vuur en maak bananenpannenkoeken van ongeveer 10 centimeter. Bak geduldig en draai de bananenpannenkoeken pas om zodra je belletjes aan de bovenkant ziet verschijnen.
- Maak een stapeltje van de bananenpannenkoeken en maak af met wat plakjes banaan, een plens ahornsiroop en een beetje poedersuiker.
Die (irritante) draden op je banaan hebben een naam (en een functie!)
Meer Culy Kids?
- Culy Kids: Halloweenkoekjes in de vorm van spinnen
- Culy Kids: bentobox recepten voor een kekke schoollunch
- Culy Kids: yoghurtrepen met jam, bessen, witte chocolade en munt