Culy Homemade: bananenbrood zonder ei (maar mét walnoten en chocolade)
Bananenbrood zonder ei? Is Culy op de vegan tour gegaan?! Nee, helemaal niet, maar we hadden toevallig geen eieren in huis. En als je om elf uur ‘s avonds opeens de drang hebt om bananenbrood te bakken, verzin je gewoon een oplossing.
Et voilà: perfect, smeuïg bananenbrood zonder ei (maar mét walnoten en chocolate chips!).Dit recept is ideaal om je oude bananen te gebruiken. Doordat ze flink rijp zijn, hebben ze een heerlijke smaak en zijn ze door de zachte structuur perfect voor heerlijk bananenbrood.
In dit recept gebruiken we walnoten, maar duik vooral in je voorraadkast om te kijken welke noten je voor handen hebt. Vrijwel iedere nooit matcht goed met dit heerlijke bananenbrood. Denk hierbij aan amandelen, hazelnoten of zelfs pistache, we dagen je uit!
Zo maak je het bananenbrood zonder ei
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet een cakevorm in met roomboter.
- Prak de 3 rijpe bananen fijn. Je kunt dit ook met een (staande) mixer doen, dan worden ze helemaal mooi zacht. Zet dit even opzij.
- Mix de boter en kristalsuiker tot een mooi romig mengsel. Voeg de bloem toe (voor een perfect resultaat zeef je de bloem eerst), de baking soda en het zout.
- Mix kort maar goed door elkaar heen. Voeg dan de geprakte bananen toe en mix verder. Voeg tot slot de grof gehakte walnoten en de chocolate chips toe en meng goed door elkaar heen.
- Doe het cakebeslag in de ingevette vorm en bak 1 uur op 170 graden. Check of hij gaar is door een satéprikker in te steken; als deze er (redelijk) schoon uit komt, is hij klaar. Anders nog even 5 minuutjes langer in de oven.
Meer bakinspiratie:
- Culy Homemade: smeuïge chocoladetaart met koffie-meringue en hazelnoten
- Alles over pandancake maken (die gifgroene cake uit Indonesië)
- Poffertjes dame blanche met frambozen