Culy Homemade: bami met speklapjes en paksoi
Voor noodles kun je ons wakker maken en dat geldt zéker ook voor deze bami met paksoi en speklapjes. Veel ingrediënten voor nodig, zien we je vrezen? Helemaal niet: gewoon lekker praktisch en makkelijk.
Bami kent zoveel varianten dat we het tijd vonden voor een versie à la Culy. Dat werd er eentje met paksoi en spek, niet ontoevallig ingrediënten die hoog staan op ons favorietenlijstje. Doen die het ook goed als duo samen? Ja, dat doen ze – vooral op zo’n berg op smaak gebrachte eiernoodles.
Bami met paksoi en een speklapje
Kook de noodles volgens de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water.
Doe de sjalotjes met de knoflook, rode chili, gember in een vijzel en stamp tot een boemboe.
Verhit een laag plantaardige olie in de wok en fruit de boemboe aan tot de smaken vrij komen.
Voeg de stukjes paksoi toe en roer goed.
Voeg het bouillonpoeder, de ketjap manis, de sesamolie, de sojasaus een scheutje water toe. Schep tot slot de afgekoelde mie in de wokpan en schep alles door elkaar. Hou op laag vuur warm.
Bak tot slot de speklapjes tot ze krokant zijn. Verdeel de bami over kommen en leg op elke kom een lapje spek. Maak af met de ringetjes lente-ui. Hou je van pit, voeg dan wat extra rode peper (of sambal) toe. Serveer de bami met paksoi met een partje limoen.
Meer makkelijke recepten?
- Chinese bami goreng uit Chin. Ind. Rest. kookboek
- Culy Homemade: dronken noodles (Pad Kee Mao)
- Culy Homemade: snelle pasta met rode bieten, feta en dille (binnen 5 minuten op tafel!)