Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 26 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen

Ben je even uitgekeken op de hamburgers, groentespiesjes en kipsatés van de barbecue? Dan hebben we een origineel barbecuerecept voor je: bakbanaan met chorizo en een dressing van limoen, honing en komijn. Warm, comforting en geweldig rijk aan smaken, dit is écht wat je deze zomer op je barbecue wil.

Het enige moeilijke aan dit gerecht is geduldig afwachten tot de bakbananen gaar zijn. Dat duurt ongeveer 40 minuten. Dat is ruim voldoende tijd om de limoendressing te maken. En om alvast een fris biertje te openen natuurlijk…

Gekaramelliseerde bakbanaan in 5 minuten

Bakbanaan recept van de barbecue
Winnie Verswijvel voor Culy

Bron:

Bakbanaan recept van de barbecue

Verwarm de barbecue alvast (of laat iemand dit voor je doen).

Halveer de bakbananen en geef ze met behulp van een keukenborsteltje een lik olijfolie en kruid af met zout en peper.

Maak met een mesje een inkeping doorheen de lengte (maar snijd niet doorheen de schil) van het vruchtvlees en duw er zachtjes de stukjes verkruimelde chorizo in.

Schik de bakbananen voorzichtig op de rooster van de voorverwarmde barbecue en rooster gedurende 40 minuten.

Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kommetje.

Haal de bakbananen van de rooster, serveer op een bord of schaal en lepel er de dressing over. Werk af met de verse koriander.

bakbanaan van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer barbecue recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.