Baconstrips met chocolade en hagelslag
Er zijn maar weinig Nederlanders die er niet mee zijn opgegroeid: een boterham met hagelslag. Mét flinke klodder boter of een dikke laag pindakaas, want anders klettert alles linea recta weer van je bammetje af.
Hagelslag is heerlijk én hagelslag kan met alles. Dat bewijst het nieuwe kookboek Het Hagelslagboek van Jennifer Foster & Lianne Koster. Want hagelslag hoeft echt niet alleen te dienen als broodbeleg. Combinaties als hagelslag met peperkoek of gorgonzola (ja, echt!) leveren heerlijke en verrassende recepten op.
Wij mogen dit recept voor baconstrips met chocolade en hagelslag uit het kookboek met je delen. Een simpele en bijzondere snack!
Zelf baconstrips met chocolade maken
Leg een aantal strips ontbijtspek in de pan. Zet de pan op middelhoog vuur.
Draai het spek om als het begint te krullen. Bak de andere kant totdat de bacon lekker knapperig is.
Leg de strips op een stuk keukenpapier om uit te lekken. Dep de bovenkant ook droog en laat ze afkoelen. Herhaal deze stappen totdat alle strips gebakken zijn.
Smelt de pure chocolade au bain-marie op laag vuur. Roer ondertussen goed.
Bedek een gedeelte van de gebakken ontbijtspek strips met de chocolade. Gebruik hiervoor een lepel.
Versier de chocolade vervolgens met hagelslag als topping. Zet de strips 60 minuten in de koelkast.
‘Het Hagelslagboek’ van Jennifer Foster & Lianne Koster ligt in de (digitale) boekhandel voor €16,-.