Redactie
Redactie Recepten 6 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Sirloin steak met aardappelchips en gegrilde groenten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: een sirloin steak (entrecôte) met aardappelchips en gegrilde groenten.

“Het zijn de contrasten die het hem doen. Een krokante kruidenkorst verbergt een boterzachte steak. Diepzwart van buiten, mooi rosé van binnen. En wat betreft die kruidenkorst: daar kan je eindeloos mee variëren, dus experimenteer maar raak.

Serveer met aardappelchips (doen het altijd goed) en gegrilde groente met een mooi zwart grillpatroon. Het oog wil immers ook wat…”

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de knoflook fijn en meng goed met de tijm, rozemarijn, zout, peper en olijfolie. Snij de aardappel in flinterdunne plakken, leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en giet het mengsel er over heen. Bak in de oven tot ze mooi krokant zijn.

Meng alle kruiden voor de steak. Smeer het vlees eerst in met olijfolie en dan met het kruidenmengsel.

Verwarm een gietijzeren koekenpan tot hoge temperatuur, voeg een klein beetje olie toe en bak de steak aan beide kanten tot hij een krokante (zwarte) korst heeft en aan de binnenkant rosé is.

Snij de courgette in dunne plakken. Besprenkel de bosui en courgette met olijfolie en grill beide in een hete grillpan tot zacht en gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Snij het vlees in plakken en verdeel over de borden met de groenten en chips.

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.