Culy Homemade: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kroepoek
Een romige dressing op basis van kokosmelk, een hoop knapperige groenten en een crunchy topping van gebakken uitjes en kroepoek: deze Aziatische maaltijdsalade heeft alle eigenschappen van een goeie maaltijd.
Wie van spicy houdt, gaat deze salade nóg lekkerder vinden met wat extra Aziatische chili-olie erover heen gedruppeld. Onze favo is de Chicken flavour chilli oil with tofu van het merk Laoganma, die je bij de toko vindt.
Op de kroepoek na is deze salade trouwens helemaal vegan. Wil je de salade 100% vegan maken, kies dan voor deze vegan kroepoek.
Zo maak je de Aziatische maaltijdsalade
Fruit de ui glazig in de sesamolie en voeg de sriracha, rijstazijn en de sperzieboontjes toe. Roerbak 2 minuten.
Voeg nu de peultjes en de kokosmelk toe en bak nog eens een minuut. Giet het geheel in een schaal en laat afkoelen.
Is het mengsel afgekoeld, roer er dan de Chinese kool door. Hussel door elkaar, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
Roer er vlak voor opdienen de geraspte kokos en de taugé door. Werk af met de pinda’s, een handje gehakte kroepoek en een handje gefrituurde uitjes. Druppel er optioneel nog wat Aziatische chili-olie over en werk af met koriander.
Serveer met een extra kommetje kroepoek.
Meer maaltijdsalades?
- Culy Homemade: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven
- Thai beef salade (Thaise salade met biefstuk)
- Culy Homemade: (maaltijd)salade van parelcouscous met bacon & munt