Spannende auberginecurry met aardappel die je in 30 minuten klaar hebt
Op een doordeweekse dag zin in een keer iets anders dan je doorsnee pasta? Maak dan deze snelle auberginecurry. Want dit curry-recept zit barstensvol smaak.
Een lekker curryrecept
Twee aubergines, een paar aardappels, een handvol specerijen en een flinke dosis knoflook. Meer heb je niet nodig om een voedzame, maar vooral lekkere maaltijd binnen 30 op tafel te zetten.
Deze auberginecurry is veganistisch en je kunt kiezen om tofu, paneer of halloumi toevoegen voor extra proteïne in dit curry-recept. Of grill een lekker stukje kip!
Een curry-recept gaat gepaard met Indiaas brood, of gekookte witte rijst. Paratha verveelt nooit, en hebben we dan ook standaard in de vriezer. Je kunt dit vinden in de supermarkt en toko. Een aanrader, want met dit platte brood kun je ook een lekkere snelle lunch maken.
Culy Homemade: snel dal-recept met rode linzen voor doordeweeks
Zo maak je een snelle auberginecurry
- Doe de aubergineblokjes in een grote kom. Voeg een snuf zout toe en de kurkuma. Laat dit 10 minuten staan, want zo trekt het vocht uit de aubergine én wordt ‘ie lekker knapperig tijdens het bakken.
- Zet een droge koekenpan op het vuur. Voeg de specerijen toe en rooster deze in de droge pan.
- Voeg daarna de olie toe en frituur de kruiden nog eens 1 minuut.
- Pak vervolgens de aubergine erbij. Gooi als eerst het vocht weg en dep de aubergine daarna droog. Bak de aubergine knapperig, in ongeveer 5 minuten.
- Haal de aubergine uit de pan en voeg nog een scheut olie toe. Doe de uien in de pan en bak ze op hoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg daarna de knoflook, gember en als laatste de chili toe.
- Zet het vuur zacht en doe de blokjes tomaat in de pan. Breng aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe.
- Zodra de aardappel bijna gaar is, kunnen de blokjes aubergine in de pan. Laat de auberginecurry vervolgens nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
- Serveer de curry met paratha, roti of gekookte witte rijst en bestrooi met verse koriander.
Nog meer uit de Indiase keuken
- De klassieker op z’n vegetarisch: vegetarische butter ‘chicken’ met grillkaas
- Zonder pakjes of zakjes: Indiase kip jalfrezi met gele rijst
- Om gasten mee te verrassen: Bombay roll (bladerdeeghapje met snelle chutney en kaas)