Aspergetaart à la Caroline
Een super recept van Caroline: groene aspergetaart met bacon en Parmezaanse kaas!
Verwarm je oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 15 x 30 centimeter. Je kunt eventueel ook een rol bladerdeeg uit de koeling gebruiken.
Maak met een mes één centimeter van de rand een inkeping (niet doorsnijden), en bestrijk de randen met het los geklutste ei. Prik met een vork gaatjes in het midden van de bodem en bak de bodem 10 -15 minuten in de oven.
Bak intussen de baconplakjes in de olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie die achtergebleven is in de pan. Meng in een kom de mascarpone, ricotta, citroenschil, kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas. Voeg zout en flink peper toe.
Haal de bakplaat uit de oven, maak de binnenkant met de bolle kant van een lepel plat en verdeel het mascarpone-ricottamengsel over de bodem. Verkruimel de bacon erover en schik de groene asperges erop. Druppel de bacon-olie erover en verdeel er de rest van de Parmezaanse kaas over. Bak de taart nog 20 minuten in de oven. Serveer warm.
Voor meer foto’s en tips, zie Caroline’s blog.