Culy Homemade: aspergesoep 2.0 (met garnalen, bruine boter en dille)
Mogen we je presenteren: aspergesoep 2.0! Want met Hollandse garnalen, bruine boter en dille geef je die klassieker een extra dosis luxe.
En daarmee doet deze aspergesoep precies wat ‘ie hoort te doen: alle eer doen aan het witte goud.
Aspergesoep met garnalen, bruine boter en dille
Snijd het kontje van de asperges en schil ze met een dunschiller rondom rond. Snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Verhit een klont boter op medium vuur en stoof de ui de knoflook aan tot de uien glazig zijn. Voeg ook de aardappels en het laurierblaadje toe en laat even meebakken.
Schenk er de bouillon bij en laat pruttelen. Voeg de asperges toe zodra het water kookt.
Laat zo 30 minuten pruttelen. Maak intussen de bruine boter.
Doe de roomboter in een pannetje met dikke bodem en laat op medium vuur bruinen totdat het beurre noisette is. Blijf er bij staan en swirl de pan regelmatig rond zodat alles gelijkmatig smelt. Laat het niet verbranden; een mooie hazelnootbruine kleur en een heerlijke geur is wat je wil krijgen. Klaar? Haal van het vuur en zet apart.
Vis de laurierblaadjes uit de soep en mix de soep fijn met een staafmixer. Voeg de room en een flinke snuf peper en zout toe en roer door elkaar.
Schenk de aspergesoep in borden. Verdeel de garnaaltjes over de soep en lepel er wat van de bruine boter over. Maak de aspergesoep af met de fijn gesneden dille.
Meer met witte asperges?
- Culy Homemade: witte asperges met gin-hollandaise (makkelijk met de staafmixer)
- Asperges à la Flamande (met ei, peterselie en boter)
- Culy Homemade: witte asperges, aardappeltjes en zalm uit de oven