Arabische tajine met veel kruiden uit Easy Vegan
Ze zijn je vast en zeker niet ontgaan de afgelopen tijd: de prachtige tajines om overheerlijke en kruidige stoofpotten in te maken. Dit veganistische recept voor Arabische tajine komt uit het kookboek Easy Vegan 2 van Living The Green Life.
Heb je het voornemen om in 2019 minder vlees te eten en weer even wat gezonder te doen? Dan is dit recept je nieuwe favoriet! Je maakt het recept met groenten, peulvruchten en heel veel specerijen. Bonus: je huis gaat er heerlijk van ruiken!
Handig voordat je van start gaat: Tips en tricks voor koken met een tajine
Zo maak je de arabische tajine
Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in kleine stukjes. Verwarm de olie in een tajine. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en pers de knoflook. Fruit ze samen 2 minuten in de tajine.
Voeg de pompoen, rozijnen, kaneel en ras el hanout toe, roer alles goed door elkaar en bak het nog 4 minuten. Giet er 750 ml water bij en breng dat aan de kook.
Zet het vuur laag, leg het deksel op de tajine en laat het gerecht ongeveer 25 minuten zachtjes stoven; roer het elke 5 minuten even door. Bereid intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking. Rooster het sesamzaad in 2 minuten goudbruin.
Roer de kikkererwten door de tajine en stoof ze 10 minuten mee op laag vuur. Schep de couscous door de tajine en serveer met de peterselie, het sesamzaad en de amandelen.
Geen tajine in huis? Je kunt dit recept ook in een diepe pan maken.
Ook interessant: Waarom we zo dol zijn op ras el hanout
Easy Vegan 2 – Met de lekkerste recepten van over de hele wereld ligt nú in de digitale boekhandel voor €20,-
Heerlijke tajine-recepten
- Marokkaanse tajine met kip en gekonfijte citroen
- Lamstajine met gedroogde abrikozen
- Vis, vlees of vega: 3 x smullen met een tajine