Appeltaart met havermout en noten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F04%2Fdsc_9885-1.jpg)
Appeltaartrecepten kun je nooit genoeg hebben, daarom dit keer een nieuwe variant met een bodem van onder andere havermout en palmsuiker van Culy-lezer Willeke.
Ingrediënten
Voor 6-8 personen:Voor de bodem:
- 125 gram volkoren tarwemeel
- 100 gram palmsuiker
- 60 gram havermout
- 100 gram roomboter
Voor de vulling:
- 2 eetlepels kaneel
- 500 gram appels
- 2 eetlepels palmsuiker
- 100 gram gemengde noten
Voor de marsepein:
- 75 gram amandelmeel
- 2 eetlepels honing
Verwarm je oven voor op 170 graden. Meng het amandelmeel met de honing en laat afgedekt even rusten. Meng de suiker met het meel en de havermout in een beslagkom. Smelt de roomboter en roer door de droge ingrediënten. Laat even afkoelen, vet een vlaaivorm in en verdeel de massa over de bodem van de vorm.
Schil ondertussen de appels, snijd in kleine blokjes en meng met de noten, de suiker en kaneel. Verwarm vervolgens een koekenpan en karamelliseer hierin het appel-notenmengsel.
Verkruimel het amandelmengsel over de bodem van de taart en verdeel er het appel-notenmengsel over. Bak in 40 minuten goudbruin en gaar.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F04%2Fdsc_9885-1.jpg)