Easy peasy appelcrumble met stroopwafel
Nu de kille winteravonden om de hoek liggen, is het tijd voor een heerlijk toetje waar je warm van wordt. Niet zo gezond, maar wel héél lekker! Het recept voor deze appelcrumble met stroopwafel is van de blog Cotton and Cream.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak de stroopwafels klein door met je handen kleine stukjes van de wafel los te scheuren. Doe deze in een mengkom samen met het meel, de havermout, kaneel en een flinke scheut honing of agavesiroop. Meng het geheel goed door elkaar en kneed hier een deeg van.
Zorg ervoor dat de havermout en het meel goed aan de stukjes stroopwafel blijven plakken. Zet even apart.
Was de appels, verwijder het klokhuis, snijd in vier parten en vervolgens in plakken. Verdeel over de bodem van een ronde ovenschaal. Verkruimel vervolgens het stroopwafel-havermoutdeeg over de plakjes appel.
Zet de schaal 15-20 minuten in de oven. Serveer de appelcrumble met eens schep kwark of slagroom.