Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: makkelijke appelbroodjes om samen te bakken

Dit is een fijn bakrecept voor in het weekend: kruidige appelbroodjes, extra lekker met een flinke toef slagroom en karamelsaus.

Het is even kneden, maar dan heb je ook wat. Deze appelbroodjes zijn knapperig aan de buitenkant, maar vanbinnen zijn ze superzacht en luchtig, wat ze extra speciaal maakt. Samen met warme en kruidige appels erbovenop zijn ze simpelweg een heerlijke traktatie. Nog meer lekkere bakrecepten? Bij Culy hebben we er genoeg!

Culy Homemade: gekruide pompoencake met roomkaas en gekaramelliseerde bacon

Zodra ze de oven in gaan, zal heel het huis geuren naar kaneel, kardemom en andere herfstige kruiden. Daarom serveren deze appelbroodjes het liefst met een warme kop masala chai. Voor het ultieme herfstgevoel!

Zo maak je je ontbijt geschikt voor een koude herfstochtend

Makkelijke appelbroodjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je appelbroodjes

Voor het deeg:

  1. Verwarm de melk en het water in een steelpannetje op laag vuur tot deze warm aanvoelt. Zorg dat de melk niet te warm is, je moet het nog kunnen aanraken met je handen.
  2. Doe het gist bij de verwarmde melk en roer kort. Zet opzij en ga verder met het deeg van de appelbroodjes
  3. Pak er een grote kom bij en zeef hierin de bloem. Doe daarna het zout en de suiker erbij en meng goed. Giet het warme melkmengsel erbij en kneed het deeg 10 minuten.
  4. Dek het deeg 5 minuten af met een theedoek. Doe daarna de zachte boter erbij en kneed het deeg opnieuw, tot het elastisch aanvoelt.
  5. Bestrooi vervolgens je werkblad met bloem en rol het deeg tot een mooie en gladde bal. Vet de kom in en doe de deegbal hierin. Laat het deeg 2 uur rijzen op een warme plek, tot het deeg van de appelbroodjes ongeveer is verdubbeld in grootte.

Voor de vulling

  1. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en smelt de boter.
  2. Meng de suiker, kaneel, kardemom en blokjes appels in een grote kom en voeg daarna toe aan de pan. Bak de appels kort, tot ze zacht zijn.
  3. Haal daarna het deeg uit de kom en verdeel het in ballen van 6 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een theedoek over de broodjes en laat nog eens 25 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Vet een glas in met een druppel olie en druk daarmee kuiltjes in de appelbroodjes.
  6. Meng 1 eidooier met 1 eetlepel melk en bestrijk de appelbroodjes ermee, zodat ze een mooie kleur krijgen in de oven.
  7. Vul vervolgens de broodjes met de appel en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Maak de appelbroodjes af met een flinke toef slagroom en karamelsiroop.
Makkelijke appelbroodjes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Het bakseizoen is begonnen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.