Appel-selderij-munt ijsjes
Je kent de ijsjes van NICE misschien wel: gemaakt met het lekkerste fruit en zo min mogelijk zoetstoffen. En ze deelden een lekker ijsjesrecept met ons: appel-selderij-munt ijsjes.
De ijsexperts: “We voegen wel wat rietsuiker, honing of agavesiroop toe voor de allerlekkerste smaak, maar zo weinig mogelijk, want fruit smaakt van zichzelf al goed. Proef altijd je fruitmix tijdens het toevoegen van de suiker, het moet iets te zoet zijn naar je smaak, dan smaken ze ingevroren juist perfect!”
Zo maak je de appel-selderij-munt ijsjes
Meng de fruitsappen in een schenkkan en roer de honing erdoor naar smaak. Proef of het lekker en net iets te zoet is. De muntblaadjes kun je een beetje kneuzen in je handen en dan fijnhakken.
Giet de mix in je ijsjesvormen, doe er na 45 minuten de stokjes in en roer even om de munt door het hele ijsje te krijgen en niet alleen in het puntje. Wacht tot de appel-selderij-munt ijsjes bevroren zijn (4 tot 5 uur).
Mocht je nou geen juicer hebben, dan kun je ook selderij-stengels blenden, en de pulp vervolgens door een hele fijne zeef of kaasdoek duwen. Zo krijg je ook mooi sap!