Appel-kardemom spoom
Deze spoom is ideaal tijdens een uitgebreid feestelijk diner. Hij is fris, fruitig en net even anders. Dit recept komt van de chefs van Hills & Mills, een heerlijke culinaire hotspot in Delft.
Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook en laat het geheel op laag vuur doorkoken tot de appels zacht zijn (regelmatig doorroeren)
Laat het geheel afkoelen.
Haal de pitjes uit de kardemompeulen en stop ze bij het geheel (de buitenkant weggooien). Gooi de kaneelstokjes en het vanillestokje weg. Blend het geheel in een blender of keukenmachine.
Giet het appelmengsel in een plastic of metalen bak en stop deze in de vriezer. Om het uur doorroeren (in totaal vier keer).
En dan, vlak voor het serveren…
Schep een bol van het sorbet in een champagneglas en vul deze aan met de bubbels. Om het af te maken garneer je het glas met een schijfje appel of limoen.
Beeld: Orin Sjaris