Snelle apple crumble uit de pan (dus zonder oven!)
Een appel crumble-dessert maken zonder oven? Reken maar van yes. Dit makkelijke toetje flans je binnen no-time in elkaar. Handig als je snel een dessert wil maken, of als je op een luie avond zin hebt in een snel appeldessert.
Crumble uit de pan
Een zoete vulling van appel met daarbovenop krokant kruimeldeeg, die bubbelend uit de oven komt: met het klassieke appel crumble-dessert uit de oven zijn we onderhand wel bekend. Wij maken hier een snellere versie van door de crumble te bakken in de pan. Ook de appel bakken we in de pan, die wordt lekker snel zacht.
Zo’n appel crumble zonder oven is natuurlijk het lekkerst met een grote bol roomijs en een flinke scheut warme custard. Maar om het gezond te houden, kun je ook kiezen voor Griekse yoghurt. Kies voor een variant die volvet is, en lekker lobbig.
Appel crumble dessert maken
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe aan een grote kom en meng ze met 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneel en citroensap.
- Zet een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klontje boter. Voeg de blokjes appel toe en bak ze 10 minuten, tot ze zacht zijn. Verdeel de appels over kommen.
- Doe nog een klontje boter in de pan en doe de pecannoten en havermout, suiker, ahornsiroop en specerijen toe. Rooster de crumble op middelhoog tot ‘ie goudbruin en krokant is.
- Schep het kruimeldeeg over de appel. Serveer het appel crumble-dessert met warme custard, een bolletje roomijs of een flinke dot Griekse yoghurt.
Nog meer snelle appeldesserts:
- De allerlekkerste appelmoes maken (een handig basisrecept)
- Culy Homemade: appelflappen met misokaramel
- Culy Homemade: snelle appelgebakjes (mini tarte tatin-hack!)