Culy Homemade: Aperol Spritz cake
Deze Aperol Spritz cake bevat lekker veel sinaasappel en krijgt een verslavend glazuur met een scheutje Aperol. Klinkt dat goed? Nou, dat is het ook.
En bij een Aperol Sprtiz cake hoort natuurlijk een goed glas van de cocktail. Hoe je dat sprankelende drankje het beste maakt? En welke fout je zeker niet mag maken? Culy schreef het eerder voor je op.
Een Aperol Spritz maken: zo doe je dat (en deze fout moet je zien te vermijden)
Aperol Spritz cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bedek een vierkante bakvorm van 25 bij 25 met bakpapier en vet het bakpapier extra in met olie.
Neem er een grote mengkom bij en meng daarin de bloem, het bakpoeder en het zout.
Meng in een andere mengkom de eieren, de yoghurt, de olie, rasp en sap van de sinaasappel en de suiker.
Stort de natte ingrediënten bij de droge en gebruik een spatel om door elkaar te mengen tot een glad deeg.
Stort het deeg in de bakvorm en bak 40 à 45 minuten. Als je met een tandenstoker in het midden van de cake prikt, wil je geen deeg meer zien.
Laat 5 minuten afkoelen in de bakvorm en haal de cake dan uit zijn vorm om ‘m te laten afkoelen op een rekje.
Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met de Aperol.
Is de cake volledig afgekoeld? Stort het glazuur dan over de Aperol Spritz cake.