“Angry Asian Man Tosti” van Dorothy Porker
Dorothy Porker leverde met Nomnomnom een kookboek af vol met creatieve gerechten waarvan het water je in de mond loopt. Van rendangkoekjes tot aan deze “Angry Asian Man Tosti”. De fotografie is ook lekker onconventioneel. Een kookboek uit duizenden dus.
Je kent Dorothy Porker misschien wel van haar populaire foodblog Vette Sletten, waarvan het motto “Eet jezelf gelukkig” is. Een mantra naar ons hart. In haar kookboek Nomnomnom deelt Dorothy alles waar ze zelf zo van houdt: umamibommen, smaken uit de Koreaans-Amerikaanse keuken en gerechten geïnspireerd op haar familierecepten. Deze “Angry Asian Man Tosti’ is een ode aan blogger Angry Asian Man.
Dorothy: “Kaas en de klassieke Koreaanse smaakmakers gochujang en kimchi zijn echt een match made in heaven. Dus toen ik dit recept voor een Koreaanse cheese melt van Angry Asian Man zag was ik meteen verkocht. Helaas gebruikt het oorspronkelijke recept een kant-en-klare Koreaans-Amerikaanse saus die hier niet te krijgen is, dus heb ik wat moeten improviseren.”
Angry Asian Man Tosti
1. Meng de gochujang, soja, honing en knoflook en marineer de speklap hier minimaal 30 minuten in. Een nacht in de koelkast kan ook geen kwaad.
2. Verhit intussen een beetje olie in een koekenpan, bak hierin de ui en de paprika tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren en blus af met de balsamico. Breng op smaak met peper en zout en haal de groenten uit de pan.
3. Bak de speklap in dezelfde pan in wat olie tot de randjes flink beginnen te karamelliseren.
4. Haal de speklap uit de pan en snijd het in hapklare plakjes. Heel laten kan ook, maar in plakjes eet straks wat makkelijker.
5. Smeer de sneden brood aan één kant in met mayonaise.
6. Bak het brood op de mayonaisekant kort in een droge koekenpan. Leg op één snee vast de belegen kaas en op de andere de mozzarella.
7. Beleg wanneer het brood begint te kleuren de snee met de mozzarella met het paprika-uienmengsel, de speklap en de kimchi. Wip de snee met de belegen kaas hierbovenop. Druk even lekker aan en je hebt een killer-pantosti.
> Nomnomnom – Eet jezelf gelukkig in 50 grenzeloze recepten – van Dorothy Porker (Fontaine Uitgevers) is nu te koop voor € 24,99.